Előfizetői tartalom

Egy sokmilliárdos érv a görög euró mellett

Kármán András
Görögország kilépése az eurózónából azonnal valós államadóssággá transzformálná azt a több tíz milliárd eurót, ami a korábbi tőkekimenekítés hatására a görög jegybank mérlegében épült fel, mint az euróövezet más jegybankjaival szembeni tartozás. Mindez egy újabb érv amellett, hogy mind a görögök, mind a centrumországok kormányai végső soron erősen érdekeltek a megegyezésben, és a valutaunióból történő kilépés elkerülésében.

A görög Sziriza párt választási győzelme kemény tárgyalásokat vetít előre Görögország új kormánya és az ország hitelezői között. Bár nem zárható ki, hogy Görögország kilépésével vagy esetleges kizárásával való fenyegetés része lesz ennek a kötélhúzásnak, mindkét fél számára súlyos érvek szólnak ezen végkifejlet elkerülése mellett. Legfontosabb, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés