Előfizetői tartalom

Egy szón múlik, hogy felgyullad-e a piac

Jól láthatóan nincs összhang a befektetők és az amerikai jegybankárok kamatokról alkotott elképzelései között: a piaci árazások szerint a többség nem hiszi el a Fednek, hogy hamarabb kezdenek majd kamatemelésbe. Emiatt az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a mai jegybanki közleményben a fókusz a megfogalmazásra terelődik majd: "jelentős időre van szükség" vagy már csak "időre van még szükség" az eszközvásárlások lezárultát követően az első kamatemelésig. Ez lehet az újabb üzenet a befektetőknek, hogy legyenek szívesek előrébb hozni a kamatokkal kapcsolatos várakozásaikat.

Sosem volt ilyen fontos egy szó Vajon milyen messze van az első kamatemelés az eszközvásárlások leállításától? - Ez talán a legfontosabb kérdés ma az amerikai monetáris politika kapcsán. A dolgot mi sem illusztrálja jobban, hogy már arról szól a piaci diskurzus, vajon lehagyják-e a jegybanki közleményből a "jelentős" jelzőt az időhatározó elől. Sokan ugyanis arra számítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés