Előfizetői tartalom

Egy vagyont spóroltak a németeknek Draghiék

Portfolio
Tíz év alatt összesen 240 milliárd eurót spórolt Németország a kamatkiadásokon annak köszönhetően, hogy az Európai Központi Bank (EKB) gyakorlatilag nullára vágta a kamatokat - áll egy hétfőn megjelent tanulmányban. A Bundesbank által készített tanulmány arra is kitér, hogy ennek a pénznek jelentős része a német állampolgároktól került az államhoz, mivel ők kevesebb kamatot kaptak befektetéseik után - írja a Financial Times.

A Bundesbank tanulmánya kiemeli, hogy 2007-ben még 4 százalék körül volt a német gazdaság átlagos finanszírozási költsége, majd tavalyra ez 2 százalékra esett a laza monetáris politikának köszönhetően. Ebből számolták ki, hogy egy évtized alatt 240 milliárd euró maradt a német állam zsebében ki nem fizetett kamatként. A mostani publikáció azért érdekes, mert az EKB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés