Előfizetői tartalom

Egy választás, ami fenekestül felforgathatja Európát

Portfolio
A szigorú költségvetési tabuval való szakítás, szorosabb európai integráció és garantált konfliktusok a magyar kormánnyal - röviden így néznének ki az elkövetkező évek, ha a szociáldemokrata (SPD) Martin Schulz által vezetett kormánykoalíció jönne létre a szeptember 24-ei német választások után. Erre azonban Angela Merkel kancellár népszerűsége miatt elég kevés esély van, ezért a jelenlegi nagykoalíció fennmaradása tűnik inkább valószínűnek. Előfordulhat ugyanakkor az is, hogy az SPD-t kiszorítják a koalíciós kormányból a Zöldek és a liberálisok (FDP), ami szigorúbb migrációs politikát, a belbiztonságra fordított források jelentős növekedését, illetve érdemi adócsökkentést jelentene a jövőre nézve - vélik a Commerzbank elemzői.

Miután idén január végén kiderült, hogy a német szociáldemokrata SPD párt kancellárjelöltje az Európai Parlament korábbi elnöke, Martin Schulz lesz, a baloldali párt népszerűsége rohamosan nőni kezdett. Március közepén már fej-fej mellett állt az SPD a jelenlegi kormánykoalíció nagyobbik tagjával, az Angela Merkel vezette CSU/CDU jobbközép pártcsaláddal, áprilisban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés