Előfizetői tartalom

Egyelőre tovább süllyed a japán hajó

Portfolio
4.9%-os - változatlan - szinten maradt a munkanélküliségi ráta júniusban Japánban. A mutató változatlansága ellenére a munkanélküliek száma mintegy 140,000-rel emelkedett a hivatalos statisztikák szerint. Ezzel párhuzamosan egyre többen mondanak le arról, hogy a hatalmas létszámleépítések mellett munkát keressenek a recesszióval küzdő gazdaságban.

A munkanélküliek számának emelkedése és a gazdaság romló növekedési kilátásai igen megnehezíthetik Junicsiro Kozumi miniszterelnök nevével fémjelzett gazdasági reformlépések megvalósítását. A magas adósságállomány miatt korlátozott fiskális expanzió és a bankrendszer megreformálásának első lépései a rossz adósok számára nyújtható további hitelek befagyasztásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés