Előfizetői tartalom

Egyre kevesebb katalán akarja az elszakadást a spanyoloktól

MTI
Egyre többen szavaznának a függetlenség ellen Katalóniában; a katalán kormány megbízásából készült, pénteken nyilvánosságra hozott legfrissebb hivatalos közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 49,4 százaléka nem támogatja az elszakadást Spanyolországtól. Márciusban még 48,5 százalék, tavaly decemberben pedig 45,1 százalék ellenezte a katalán autonóm közösség önállósodási törekvését.

A katalán vélemény-tanulmányi központ (CEO) két hónappal az október 1-re tervezett referendum előtt készítette el felmérését, amelyben 41,1 százalék támogatta a katalán függetlenséget. A megkérdezettek nagy többsége, 71,4 százaléka viszont egyetért abban, hogy legyen népszavazás ebben a kérdésben. A hivatalos közvélemény-kutatást három havonta készítik el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés