Előfizetői tartalom

El-Erian: új globális pénzügyi rendszer jön

Portfolio
Az Egyesült Államok ma hajnali leminősítésével hosszú vita veheti kezdetét arról, hogy a lépés mennyiben volt indokolt - véli Mohamed El-Erian, a Pimco vezérigazgatója. El-Erian a Financial Times online hasábjain a leminősítés esetleges következményeiről (új globális pénzügyi rendszer kialakulásáról) ír, amelyekkel kapcsolatban egyelőre senki nem tudhat semmi biztosat. El-Erian szerint a leminősítés egyben figyelmezetés a döntéshozók számára: jobb gazdaságpolitika és egységesebb kormányzás kell.

Nemrégiben még hihetetlennek tűnt, hogy az Egyesült Államok valaha is elvesztheti az AAA besorolást. Az olyan fogalmak minthogy kockázatmentes és amerikai állampapír gyakorlatilag egyet jelentettek, és ami még fontosabb, hogy ezen alapszik a teljes pénzügyi rendszer működése, pontosabban azon, hogy az Egyesült Államok az egyike - és egyben a legfontosabbika - a befektetési szempontból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés