Előfizetői tartalom

Elbukott az állam Budaörssel szemben, 765 milliót kell fizetnie

Portfolio
Több mint 765 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett döntésében az alperes magyar államot abban a polgári kártérítési perben, amelyet Budaörs önkormányzata indított, mert nem akarta fizetni az igazságtalannak tartott szolidaritási hozzájárulást - számolt be az eseményről az Index. Az ügynek még nincs vége, mert ez egyelőre csak részítélet volt, a per 2018 januárjában folytatódik.

Az adóteherről tavaly nyáron született döntés azután, hogy az állam teljesen átvette az iskolák fenntartását, de ennek a költségeire hivatkozva pénzt szed be egyes önkormányzatoktól. Éves szinten az egész országból nagyjából 21 milliárd forint bevételt vártak, és a 30 ezres Budaörstől akarták begyűjteni ennek az összegnek körülbelül 10 százalékát, 2,1 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés