Előfizetői tartalom

Elbukott ma az eurózóna költségvetési élénkítési terve

MTI
Az eurót használó országok pénzügyminiszterei nem fogadták el azt az Európai Bizottság által novemberben tett javaslatot, amely szerint a gazdagabb országok éves gazdasági teljesítményükből 0,5 százalékkal többet fizessenek be a költségvetésbe az európai gazdaság élénkítése érdekében - közölte Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezet pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport elnöke hétfőn, az uniós tagországok gazdasági és pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozást követően.

Dijsselbloem közölte, az euróövezet országai egyre jobb költségvetési helyzetbe kerülnek, ami megnyitja a lehetőséget a beruházások előtérbe helyezése előtt. Elmondása szerint három ország - Németország, Hollandia és Luxemburg - van abban a pénzügyi helyzetben, hogy teljesíthetné a "fizessünk többet magunk és mások érdekében" megfogalmazású bizottsági kérést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés