Előfizetői tartalom

Élesedik a verseny a munkavállalókért: Meg kell tartani őket!

Hacsi Gergely
Az általános munkaerőhiány egyre nagyobb kihívás elé állítja a munkaadókat: a betöltetlen álláshelyek már nem csupán a betanított vagy képzett szakmunka szegmensét érintik, hanem olyan szellemi területeken is tömegével jelentkeznek, mint a mérnöki szakmák vagy épp az informatika. Mindez egyre komolyabb visszafogó hatást gyakorol a cégek növekedésére. De vajon létezik-e jó, általánosan alkalmazható recept a problémára? Melyek a leggyakoribb megoldási stratégiák?

Jelentős béremelésekA munkáltató partnereink nyitott pozícióinak száma az elmúlt években - munkaköröktől függően - legalább 5-10 százalékkal nőtt, ami mellett azt is tapasztaljuk, hogy a pozíciók nagy része immár 20-30 százalékkal tovább van nyitva a hosszabb keresési ciklus következtében. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a növekvő fluktuáció miatt gyorsabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés