Előfizetői tartalom

Élesítették a bombát Amerikában - Ez még a dollárt is kiütheti

Portfolio
A rosszul időzített és tartalmában is megkérdőjelezhető amerikai költségvetési lazítással veszélyes vizekre tereli Donald Trump és kormánya az Egyesült Államokat, a felelőtlen költekezésnek és a gazdaság túlhevítésének a jövőben még súlyos következményei lehetnek. Az amerikai dollár lehet Trump gazdaságpolitikájának egyik nagy vesztese, az UniCredit szakértői szerint ugyanis - amennyiben a történelmi összefüggések még mindig megállják a helyüket - a zöldhasú számottevő leértékelődésére kell felkészülni. Ez persze nem feltétlenül negatívum, sőt, a kormány valószínűleg még örülne is neki.

A kormányzati költekezés élénkülésével párhuzamosan növekvő költségvetési hiány nem szükségszerűen rossz dolog: a költségvetési politika rugalmassága lehetővé teszi, hogy nehéz időkben az állam élénkítéssel segítse a gazdaságot, miközben jó időkben fékezőerőként szolgálhat a költekezés visszafogása, ami csökkenti a gazdaság túlhevülésének és az infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés