Előfizetői tartalom

Elindult az EU-ban példátlan eljárás a lengyelek ellen

Portfolio
Miután hatályba lépett Lengyelországban a legfelsőbb bírósággal kapcsolatos törvénymódosítás, az előzetes ígéretének megfelelően ma elindította az Európai Bizottság az országgal szemben a 7-es cikkely szerinti eljárást - jelentette be Brüsszelben Frans Timmermanns első alelnök. Ez példátlan az EU történetében és azt jelenti, hogy a Bizottság, mint az EU-s szerződések őre, úgy látja: az európai uniós alapértékek súlyos és tartós megsértése zajlik Lengyelországban.

Timmermanns úgy fogalmazott, hogy ez az egész vita nemcsak Lengyelországról, hanem az egész EU jövőjéről szól, hiszen csak olyan törvényeket lehet elfogadni, amelyek a saját ország alkotmányával és az uniós jogszabályokkal összhangban vannak. A Reuters tudósítása szerint azt is mondta: ő személy szerint "nem fogja elengedni" a hatalmi ágak szétválasztásával kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés