Előfizetői tartalom

Eljött a kamatvágás várva várt hete

Portfolio
Kétséget kizáróan a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntő ülése lesz a legizgalmasabb piaci esemény a héten, hiszen sok hónap szünet után várhatóan ismét kamatcsökkentés mellett voksolnak majd a monetáris politikai döntéshozók. Ezt követően pedig csütörtökön megjelenik a legfrissebb Inflációs jelentés is, amiből megtudhatjuk, milyen inflációs és növekedési pályára számít legújabban a jegybank. Itthon fontos még a csütörtökön megjelenő IV. negyedéves fizetési mérleg, míg külföldről a márciusi eurózónás beszerzési menedzser indexek érkezek, melyekből megtudhatjuk, hogyan áll az európai konjunktúra helyzete.

Az MNB Monetáris Tanácsának holnapi kamatdöntése kapcsán a piacok szinte már biztosak a csökkentésben. A Portfolio elemzői felmérésének konszenzusa 20 bázispontos vágást jósol. A felmérés eredményeiről bővebben itt olvashat:Kapcsolódó cikkünk2015.03.20Óvatos lazításba kezdhet kedden az MNBAzzal kapcsolatban már nincsenek nagyon kétségek, hogy a jegybank lefelé módosítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés