Előfizetői tartalom

Elképesztő, mit művel az euró - Lehet ezt még fokozni?

Portfolio
Több mint egy éve nem volt olyan gyenge hete a dollárnak, mint a múlt héten: az euró pár nap alatt több fontos technikai szintet is úgy tört át, mintha ott sem lettek volna. A Trump-eufóriából való feleszmélés, illetve a javuló eurózónás kilátások miatt szárnyra kapott a közös deviza, a spekulatív tőke pedig hetek óta menekül az euró eladási (dollár vételi) pozíciókból. Az euró nagy ralija miatt megnőtt egy korrekció esélye, a momentumindikátorok túlvett állapotot jeleznek, az eurót azonban ez egyelőre nem igazán zavarja.

Rég nem volt olyan gyenge hete az amerikai dollárnak, mint a múlt héten. A dollár fontosabb devizákkal szembeni teljesítményét nyomon követő dollár index több mint 2%-ot esett: ekkora heti mozgásra legutóbb több mint egy éve volt példa.A dollár index A dollár index egy 6 elemű, súlyozott devizakosárral szemben mutatja a dollár erejének változását, a mutató fix bázisú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés