Előfizetői tartalom

Elkeserítő jóslattal állt elő a sztárközgazdász

Portfolio
Az ingatlan szektor újabb recesszióba került - mondta a pénzügyi válságot megjósoló közgazdász professzor. A lakásárakra ugyanis több tényező is igen negatívan hat, például az adókedvezmények tavaszi megszüntetése és nem utolsó sorban az ingatlan-árverési moratórium várható felfüggesztése. Így egyszerre erős kínálati nyomás és gyenge kereslet rontja az ingatlanpiaci kilátásokat, miközben egyre több hiteladós ingatlanfedezete válik elégtelenné - magyarázta a jósprofesszor, Nouriel Roubini.

A pénzügyi válságot megjósoló közgazdász professzor szerint az ingatlanpiac újabb recesszióba került, vagyis a szektor teljesítményének alakulása "W" alakot ír le, amit megerősítenek a Case-Shiller lakásár-index negatív adatai is. Az index 1,3 százalékos visszaesését hasonlóan kommentálta S&P Case-Shiller index kutatásért felelős igazgatója, David M. Blitzer is.Nourinel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés