Előfizetői tartalom

Elmarasztalta Magyarországot az EU - Reagált a minisztérium

Portfolio
Csütörtök délben hirdette ki ítéletét a magyar áfa-szabályozás ügyében az Európai Bíróság és megállapította, hogy a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa-visszatérítést kizáró magyar szabályozás nincs összhangban az európai uniós joggal. A Nemzetgazdasági Minisztérium erre reagálva közölte, hogy a döntés nem befolyásolja a vállalt hiánycélokat és megteszi a szükséges intézkedéseket. A bevételek növelése érdekében a MOL-részvénycsomag egy részének értékesítését is felveti a tárca (ahogyan tette azt Varga Mihály államtitkár múlt héten).

Elkaszált minket az EU A ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa-visszatérítést kizáró magyar szabályozás nincs összhangban az európai uniós joggal - mondta ki csütörtökön kihirdetett ítéletében az Európai Unió Bírósága. Eszerint ugyanis "egyes cégek arra kényszerülhetnek, hogy több alkalommal és az ésszerű határidőn belül történő adó-visszatérítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés