Előfizetői tartalom

Elvéreztek a PISA-teszten a magyar diákok

Portfolio
2015-ben is ázsiai országok végeztek az első helyen az OECD PISA-felmérésén, amely során 15 éves diákok matematikai, szövegértési és tudományos képességeit vizsgálják, és amelynek eredményeit kedden ismertették. A teszt ezúttal a természettudományokra fókuszált: ezen a területen a magyar diákok teljesítménye a középmezőnybe tartozik a vizsgált országok között, és nagyjából az olasz, a litván és a horvát tanulókéval van egy szinten. Hazánk a természettudományok és a szövegértés területén is visszaesett 2015-ben, és összességében az elmúlt négy felmérés során a legrosszabb eredményt produkálta.

2015-ben 70 ország diákjai vettek részt a PISA-felmérésben, amely a 15 évesek matematikai, szövegértési és tudományos képességét vizsgálja. A felmérést minden harmadik évben végzik el, és váltakozik, hogy a három terület közül éppen melyik kapja a fókuszt. 2015-ben a természettudományok álltak a középpontban, legutóbb, 2012-ben pedig a matematika. Az OECD szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés