Előfizetői tartalom

Emelkedhet a közmunkások bére

Portfolio
Napokon belül dönthet a kormány a közfoglalkoztatási bérekről - az NGM több javaslatot is a kormány elé helyezett, írja a Magyar Nemzet. Az elmúlt években rendre emelkedett a közfoglalkoztatási bér, de nagyjából 30 százalékkal a minimálbér alatt maradt. A minimálbér a nemrég megszületett döntés szerint 101 500 forint lesz 2014-től. Ha ezzel számolunk és a minimálbér-közmunkabér arány marad, 78 ezer forint körül alakulhat a közfoglalkoztatási bér a Portfolio.hu számításai szerint.

2013-ban a közfoglalkoztatási alapbér 75 500 forint, ami nettó 49 500 forintot jelent. A minimálbér eközben 98 000 forint volt, aminek nettója 66 500 forint. A minimálbér rendre közel 30%-kal magasabb a közfoglalkoztatási bérnél. A különbség nem véletlen. A kormány szerint meg kell maradnia annak az ösztönzőnek, hogy a munkaerőpiacon elérhető bér magasabb, mint a közfoglalkoztatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés