Előfizetői tartalom

53 százalékkal nő itthon a gáz profitja, de a lakosság nem érzi

Portfolio
Miután a lakossági földgázpiacról szinte az összes külföldi cég kiszorult, és szinte csak az állam maradt a piacon, 53 százalékkal megemelik a lakosságot ellátó földgázszolgáltatók árrését. Fontos azonban, hogy ebből a lakosság semmit nem érez - hívja fel a figyelmet az Index. Az olajárak zuhanása miatt a gázárak is sokat csökkentek, emiatt az állami földgázelosztó jóval olcsóbban tudja adni a lakossági földgázszolgáltatóknak a gázt, amelyek az olcsóbb beszerzési és a magasabb értékesítési ár alapján most már szélesebb profitrátával dolgozhatnak.

A szerdán megjelent NFM-rendelet szerint eddig a 20 köbméter/óránál kisebb gázmérősöknél 516 forint volt megawattóránként a szolgáltató árrése, ezt a szerdán kihirdetett NFM-rendeletben 792 forintra emelik. 20 köbméter/óra fölött eddig 245 forint volt az árrés megawattóránként, ez 376 forintra nő. Mindkét változás 53%-os árrés-növelést jelent, amelynek egyik "lába"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés