Előfizetői tartalom

A geotermia sem mindig zöld

Portfolio
A geotermikus kutak általában biztos, stabil forrásként képesek tiszta hőenergiát biztosítani, azt azonban nem lehet kijelenteni, hogy ezek az energiaforrások nem szennyezik a környezetet. Elég csak a török geotermikus kutakra gondolni, melyek egy része a furcsa geológiai adottságok miatt annyira szennyező, mint a széntüzelésű erőművek - állítja az EBRD egyik friss elemzése.

Az EBRD Törökországban finanszírozóként is jelen van a geotermikus energia projekteknél, legutóbbi vizsgálataik viszont azt mutatták, hogy egyes geotermikus erőművek annyira szennyezők, mint a széntüzelésű erőművek. A szervezet tanulmánya megállapította, hogy Törökországban olyan földalatti mészkőrétegek vannak, melyek, ha 280 Celsius fokon gőzzel érintkeznek, akkor széndioxid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés