Előfizetői tartalom

Az új gázolajár-rém: 550 Ft

Portfolio
Az utóbbi hetekben ismét jelentős olajár ugrást vizionáló forgatókönyvek láttak napvilágot neves szakértők tollából. Ezek szerint a következő években akár 150 dolláros magasságba is szökhet az olaj árfolyama, ami a hazai kutakon azonnal jelentős üzemanyagár emelkedést generálna. A gázolaj literenkénti ára ilyen esetben meg sem állna az 520 forintos szintekig (ami drágább kutakon 550 forintos árat is jelenthetne), és a benzin is érdemben drágulna a 464 forintos magasságokig.

A McKinsey anyaga szerint az előttünk álló években az olaj árfolyama a 125-175 dolláros magasságokban mozoghat, sőt egy lendületesebb világgazdasági növekedés, vagy hirtelen és nem várt kínálati kiesés ennél is magasabb szintekre hajthatja az árat. Idővel, tartósan magas árfolyam mellett persze egyre erősebb versenyt támasztanak majd az olajat helyettesítő alternatívák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés