Előfizetői tartalom

Csábítja Irán a külföldi olajcégeket

Portfolio
Irán alaposan átvizsgálta annak lehetőségét, hogy milyen módon tegye vonzóvá a helyi szénhidrogén kitermelést a külföldi olajcégek számára. Egy teheráni konferencián, melyre az ágazat legnagyobb szereplői ellátogattak, a kitermelési szerződések egy új formáját mutatták be. A kormány 30 milliárd dollárnyi új befektetést szeretne látni - írja a BBC internetes oldala.

Vonzóbb szerződésekkel csábítja Irán a külföldi olajcégeketIrán azon kevés országok közé tartozik, melyek a világ legnagyobb olaj és gázmezőit birtokolják. Azt követően, hogy az iráni atomprogramról megállapodtak a nyugati hatalmakkal, az ország gőzerővel igyekszik felpörgetni az olaj és gázkutatást, illetve a szénhidrogén kitermelést. Egy Teheránban megtartott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés