Előfizetői tartalom

Dráma az olaj piacán! - Itt a 86-os válság?

Portfolio
Sorra érkeznek az olajszektorból az elbocsátásokról és beruházáscsökkentésről szóló hírek, de a vállalatok mellett már jegybanki prognózisok is megjelentek az olajár-esés várható következményeiről. A helyzet kísértetiesen hasonlít a 86-os olajválságra, a nagy olajcégek első válasza akkor is pontosan ugyanez volt: csökkenő beruházások. A részvényárak tavaly nyár óta meredeken esnek, ahogy a profitvárakozások is, a 86-os példát alapul véve azonban hamarosan fordulatnak kell már jönnie. Ez utóbbi irányába mutat egyébként a kínálati oldal megindult alkalmazkodása is, az USA-ban a múlt héten olyan mértékben csökkentek az olajfúró kapacitások, amire 24 éve nem volt példa.

Tűz alatt az olajszektor Az elmúlt napokban sorra érkeztek a létszámleépítésekről, csökkenő profitról és a beruházások visszafogásáról szóló hírek az olajiparhoz kapcsolódó vállalatoktól, ami jól jelzi, hogy a meredeken zuhanó kőolajár erőteljesen érezteti már hatását. A cégek mellett jegybanki prognózisok is megjelentek már, főként a palaolaj kitermelésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés