Előfizetői tartalom

"Eltekerték" az oroszok a gázcsapot?

Portfolio
A megemelt rendelési mennyiségtől elmaradó gázt kapott szombaton is a lengyel állami gázimportőr az orosz Gazpromtól - jelezte vasárnap a lengyel vezetéküzemeltető Gaz-System. Közben a szlovák importőr SPP is arra panaszkodott a Reuters tudósítása szerint, hogy vasárnap sorozatban már az ötödik egymást követő napon kapott a korábbitól mintegy 10 százalékkal elmaradó mennyiségű gázt. A nyugtalanító hírek mellett érdemes megjegyezni azt is, hogy a román energiaügyi miniszter szombaton azt jelezte: a Gazprom elállt attól a bejelentett tervétől, hogy szombaton 9, vasárnap pedig 5 százalékkal kevesebb gázt szállítson nekik.

A lengyel PGNiG állami gázimportőr vasárnapi tájékoztatása szerint szombaton is a péntekivel egyező, mintegy 20 millió köbméter földgáz érkezett keleti irányból, ami elmaradt attól, mint amennyi (megemelt) rendelést leadtak. Az orosz Gazprom szóvivője a Reutersnek úgy fogalmazott, hogy a lengyelek lényegében a maximális napi mennyiséget kérik tőlük, amelyet ők nem tudnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés