Előfizetői tartalom

Extrém mozgások az olajnál?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban érezhetően megnőtt a volatilitás az olajnál, a múltbeli adatok alapján extrém árfolyam kilengésekről egyáltalán nem beszélhetünk, sőt, a mostani állapot teljesen normális piaci viszonyokat tükröz. Bár a volatilitás mértéke az utóbbi hónapokban sokat emelkedett, ez egy kiugróan alacsony szintről történt.

Mennyire volatilis az olaj? Az utóbbi időszakban láthatóan megnőtt a volatilitás az olaj piacán, egyesek egészen extrém árfolyam mozgásokról beszélnek. Érdemes azonban kicsit megvizsgálni, hogy valóban kiugró mértékű volatilitást látunk-e ez olajpiacon, vagy csak az utóbbi években látott nagy nyugalmat követő visszarendeződést. A múltbeli adatok az utóbbit támasztják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés