Előfizetői tartalom

Irán az olajcsapok elzárásával fenyegeti Európát

Portfolio
Három napos látogatást tesznek Iránban a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) küldöttei, hogy többlet információkat szerezzenek az ország atomprogramjáról. A nyugati országok szerint Irán atomfegyver létrehozásán dolgozik, miközben Irán kitart azon véleménye mellett, hogy az atomprogramja békés célokat szolgál. A küldöttség tegnap érkezett Teheránba, miközben az iráni olajminiszter szerint egyes európai országok felé irányuló olajexportot már a közeljövőben leállíthatnak. Az olajár továbbra is a 110 dolláros magasságban tartózkodik, bár az iráni olajminiszter helyettese szerint az európai olajembargó hatására a 120-150 dolláros magasságba emelkedhet.

Az iráni külügyminiszter hírügynökségeknek nyilatkozva optimizmusának adott hangot az IAEA vizsgálatának eredményét illetően. A delegáció kérdéseire minden választ megadnak majd, de ha úgy érzik, hogy az ügynökséget a nyugati hatalmak Irán elleni eszközként használják, az teljesen felülírja majd az ügynökséghez való viszonyulásukat. Eközben az iráni olajminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés