Előfizetői tartalom

Izgulhatnak az autósok - Sorsdöntő nap közeleg!

Portfolio
Több mint 30 százalékot zuhant idén nyár óta az olajár, és akár tovább is eshet, ha az olajpiacon fontos szereppel bíró Kőolaj-exportáló Országok Szövetségének (OPEC) csütörtöki ülése kiábrándítja a befektetőket. Egyesek szerint ha a szervezet nem fogja vissza kitermelését, az nagyfokú bizonytalanságot válthat ki a piacokon, és az olaj akár 60 dollárig is leeshet. Ez nyilvánvalóan sok olajexportőr országnak és kitermelő vállalatnak fájna, a világgazdaságnak viszont hatásos stimulust jelentene és örülhetnének a hazai autósok is, hiszen a benzinár alakulása is leköveti a nemzetközi nyersanyagpiaci folyamatokat.

Zuhanórepülésben az olajár A Brent kőolaj árfolyama június óta több mint 30 százalékot esett, és 77 dollár alatt 4 éve nem látott mélypontot állított be. Emiatt nagyon lényeges a kilátások szempontjából, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szövetsége (OPEC) mit tesz e hét csütörtökön esedékes bécsi találkozóján. Sokak szerint a kartell tétlensége, azaz a kitermelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés