Előfizetői tartalom

Kaphat még nagyobb brüsszeli pofonokat a kormány

Portfolio
Az Európai Bizottság Paks ügyében hozott legutóbbi döntésével a kormány megkapta az első figyelmeztetést, ám a 12 milliárd eurósra tervezett gigaberuházás nem ettől fog elbukni. Van azonban két fontos következménye az atomsztori mostani felvonásának. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy hol tart most Paks II. alig két nappal a Financial Times cikkének berobbanása után.

A bemelegítő körAz Európai Bizottság múlt kedden döntött arról, hogy támogatja az ellenőrzése alatt álló Euratom Ellátási Ügynökség álláspontját a Paks II. projekt egy szerződését illetően, mely szerint a magyar-orosz atomenergetikai megállapodás fűtőanyag beszerzésére vonatkozó szerződését nem fogadja el. A döntésről tájékoztatták a kormányt már a múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés