Előfizetői tartalom

Már idén elkezd stabilizálódni az olajpiac

Portfolio
Az OPEC előrejelzése szerint a szervezeten kívüli olajkitermelő országok a vártnál nagyobb kínálatcsökkenésről számolnak majd be idén az árak mélyrepülése miatt, ami élénkítheti az OPEC által kitermelt olaj iránti keresletet. A szervezet szerint így idén már megkezdődik az olaj világpiacán a kereslet és a kínálat stabilizálódása, mivel az alacsony olajárak kiszorítják a piacról a magas költséggel termelőket. A havi olajpiaci jelentéséből az is kiderült, hogy decemberben csökkent a kitermelés az OPEC-en belül, ami csökkentette a piaci túlkínálatot.

A szervezeten kívüli termelők hét éve tartó, időnként a napi kétmillió hordót is meghaladó világpiaci túlkínálata után a termelő-beruházások visszaesése miatt 2016-ban már megindul a kínálat csökkenése - írja a jelentés. Az OPEC-en kívüli országok termelése 660 ezer hordó/nappal csökkenhet az olajkínálat 2016-ban, főleg az Egyesült Államok miatt. Decemberben meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés