Előfizetői tartalom

Megtudtuk: még egy fillért sem kértünk az oroszoktól Paksra

Portfolio
Bár a hitelkeret lehívásának megkezdésére már tavaly óta lenne lehetősége Magyarországnak, de a Paks II. projekttársaság a mai napig még egyetlen fillérnyi hitelt sem hívott le az oroszoktól - tudta meg a Portfolio. Ez egyébként összhangban van a kormány szeptemberben is kommunikált üzenetével, igaz egyes friss sajtójelentések felvetették a hitellehívás megkezdésének lehetőségét. Tudomásunk szerint a magyar kormány éppen óvatossági okok, a folyamatban lévő két brüsszeli vizsgálat miatt nem kezdte meg az orosz hitelkeret lehívását, hanem minden eddigi előkészítési költséget a magyar büdzsé terhére finanszírozott. Így tehát a mostani brüsszeli fejlemény, a nemzetközi tender elmaradása miatti bizottsági kritika sem feltétlenül okoz komolyabb problémákat, ha csak pénzügyi értelemben gondolkodunk.

A két nyitott kérdés egyikében jöhet a felfüggesztésAmint Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős kormánybiztos tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a projekt kapcsán öt fontos mérföldkő van, amin át kell mennie az országnak, hogy minden szempontból "sínen legyen" a beruházás. Az első három mérföldkőn már túl vagyunk, mivel megkaptuk a szükséges zöld jelzéseket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés