Nem mindenki teljesíti az olajmegállapodást

2017. március 17. 21:52    
nyomtatás
 
Nem mindegyik olajkitermelő ország teljesíti a vállalt termeléscsökkentést - tudta meg a Reuters. Oroszország még nem érte el az ígért szintet, de a tervek szerint április végére teljesíteni fogja.


Csak részben teljesítik a kitermelés csökkentésére vonatkozó ígéreteiket a nem OPEC-tagországok - tudta meg a Reuters. 11 ország, amely nem része az olajkartellnek, de csatlakozott a megállapodáshoz, a vállalás 64 százalékát teljesítette csak februárban.

Az OPEC Oroszországgal és több kisebb kitermelővel abban állapodott meg tavaly, hogy január elsejétől összesen napi 1,8 millió hordóval csökkentik a kitermelést, hogy csökkentsék a kínálatot és ezzel áremelkedést idézzenek elő az olajpiacon.

Oroszország az elkötelezettségéről biztosított mindenkit, ma közölte, hogy a vállalt 300 ezer hordós kitermeléscsökkentést április végére teljesíti és fenn is tartja ezt a szintet június végéig, amikor lejár a megállapodás.

Az OPEC-tagországok eddig túl is teljesítették a vállalásukat, a mai ülésen elhangzottak szerint a vállalásukat 6 százalékkal felülmúlták.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium