Előfizetői tartalom

Paksi bővítés: megszólalt az új orosz nagykövet

MTI
A Déli Áramlatnak eredeti formájában vége, azonban ez nem jelenti azt, hogy Moszkva ne gondolkozna valamely más "gázsztrádán", amely biztosítaná a régió, így Magyarország diverzifikált gázellátását - mondta Vlagyimir Szergejev a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Oroszország új budapesti nagykövete szerint a paksi atomerőmű bővítésének előkészületei menetrend szerint haladnak, meggyőződése szerint az új blokkok időre készen lesznek, azaz a munkálatokat semmilyen geopolitikai fejlemény nem veszélyeztetheti.

Vlagyimir Szergejev úgy fogalmazott, biztos abban, hogy a magyar-orosz viszonyt nem kell átpolitizálni, és Oroszország semmilyen nyomást sem gyakorolt a Paksi Atomerőművel vagy éppen a Déli Áramlattal kapcsolatban. "Budapest semmilyen engedményt nem tett nekünk", és úgy vélte, ezek értelmetlen politikai vádak, amelyeknek semmi közük a valósághoz. Mindössze találkoztak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés