Előfizetői tartalom

Váratlan magyar húzás után zöld lámpát kaptunk a románoktól gázügyben

MTI
A román energiaszabályozó hatóság jóváhagyta az Európai Unió által támogatott bolgár-román-magyar-osztrák (BRUA) gázvezeték román-magyar szakaszára a kapacitáslekötési eljárást - közölte a román hatóság pénteken. Mindez azután érkezett, hogy a magyar hatóság a várakozásokkal ellentétben nem tart ilyen eljárást a vezeték teljes román-magyar-osztrák szakaszára, csak a magyar-román részre. Erről bővebben a hét elején írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2017.07.24Váratlan magyar lépés miatt borulhat a nemzetközi gázprojektAz úgynevezett Open Season (kapacitáslekötés) eljárást július végén kell meghirdetni a korábban megszabott ütemterv szerint. A román hatóság döntése nyomán ez lehetővé válik. Magyar részről a projektben résztvevő FGSZ Zrt. július 21-én közölte, hogy intenzív tárgyalásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés