Előfizetői tartalom

Enged a kormány? Már csak egy akadály van a CEU működése előtt

Portfolio
Nem kergeti tovább a magyar kormány az amerikai szövetségi kormányt a CEU-ról szóló megállapodás miatt, hanem beéri a New York állammal kötendő egyezséggel, amelyet hamarosan alá is írnak - értesült a hvg.hu. Ezzel azonban még csak az egyik, az egyetem működését ellehetetlenítő feltételt pipálhatják ki, a New York-i kampusz építése egyelőre nem megoldott. Ne feledjük, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárása még tart: ennek második szakaszában a kormánynak e hét végéig kell értesítenie az uniós testületet arról, hogyan fogja orvosolni a jogsértést. Ha nem hajlandóak változtatni, akkor a bizottság az EU bírósága elé viheti az ügyet.

A hvg.hu szerint már csak a dokumentum pontos szövegét várja New York állam képviselőitől a kormány, és pár héten belül aláírhatják azt a CEU működéséről szóló kétoldalú oktatási megállapodást, amelyet a felsőoktatási törvény nagy vihart kavart áprilisi módosítása szabott feltételül az intézmény működéséhez. Emlékeztetőül, az egyetem működését ellehetetlenítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés