Előfizetői tartalom

Erdogan nyerte a török elnökválasztást

MTI
Recep Tayyip Erdogan török kormányfő már az első fordulóban megnyerte vasárnap az ország történelmének első közvetlen elnökválasztását a nem hivatalos eredmények szerint, amelyek ismertté válása után az isztambuli Eyüp szultán mecsetjébe ment imádkozni, mint ahogyan az ottomán szultánok tették a trónra lépés előtt - jelentették a török televíziós csatornák.

A leadott szavazatok 99 százalékának feldolgozása alapján az iszlamista gyökerű Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) színeiben kormányzó konzervatív miniszterelnök a szavazatok 52,1 százalékával áll az első helyen, messze lehagyva a szociáldemokrata és nacionalista ellenzék közös jelöltjét, Ekmeleddin Ihsanoglu 70 éves történészt (38,9 százalék) és a kurd kisebbség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés