Előfizetői tartalom

Erdoganék elkeseredett próbálkozása kevés a török összeomlás elkerüléséhez

Portfolio
Bármi is lesz a török vezetés következő válságkezelési intézkedése, nagyon kell sietniük. A dollárban eladósodott vállalatok az életükért küzdenek a törlesztőrészletek emelkedése miatt, a bankrendszer roskadozik a pánik következtében egyre szűkösebbé váló likviditási helyzet súlya alatt, az ország devizatartalékai folyamatosan csökkennek, miközben a rövid távú kötelezettségek egyre nőnek, Erdogan pedig minden egyes megszólalásával csak ront a helyzeten. Egy biztos: a mai intézkedések nem sok jót sejtetnek, ezért esett tovább a török líra árfolyama.

Recep Tayyip Erdogan török államfő múlt heti nyilatkozataival nagyban hozzájárult a török líra árfolyamválságához. A pánikszerű tőkekivonás közepette a külföldi befektetőknek arra lett volna szüksége, hogy az elnök háborús retorikáját visszafogva, racionális hangnemben nyilatkozva próbáljon meg bizalmat építeni. Ehelyett sikerült azt mondania, hogy hiába támadják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés