Előfizetői tartalom

Erőre kapott a magyarok vásárlási kedve

Portfolio
2017. májusban az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene (naptárhatástól megtisztítva) 5,4%-kal nőtt - jelentette a KSH. Szűk egy éve ez a legnagyobb adat, ami akár annak a jele is lehet, hogy a (bérek növekedési üteméhez képest meglepően visszafogott) lakossági fogyasztás elkezd élénkülni.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,3%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2017. január-májusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 3,5%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés