Előfizetői tartalom

Erőszakkal vagy jutalommal kényszerítik ki a magyar eurót?

A régió országainak egyelőre eszük ágában sincs rohanni az eurózónába, de Emmanuel Macron győzelme után láthatóan mindenhol ismét bekerült a közbeszédbe a csatlakozás kérdése. A múlt héten már írtunk arról, hogy a magyar kormány is visszautasíthatatlan ajánlatot kaphat az euró bevezetésére, hiszen 2020 után a források elosztásánál sokat jelenthet, hogy ki lesz hajlandó beállni a sorba. Más hírek ugyanakkor arra utalnak, hogy Brüsszel türelme sem lesz végtelen, előbb-utóbb mindenkit választás elé állíthatnak. A legfrissebb hírek szerint egyelőre Brüsszel sem tudja pontosan, milyen eszközökkel ösztönözné a csatlakozást, az pedig teljes félreértés, hogy 2025-ig kötelező lenne belépnünk.

Ma még a kutyának sem kell az euróA legtöbb közép-európai tagállam egyelőre feltűnően ódzkodik az euró bevezetésétől, egyelőre csak Szlovákia és Szlovénia lépett be a régióból a valutaövezetbe. Az Erste Bank elemzése szerint a közeljövőben is csak Horvátországban várható a konkrét csatlakozási dátum kijelölése. Az év elején megjelentek olyan sajtóhírek, melyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés