Előfizetői tartalom

Ez lehet az igazi gyomros a kormánynak

A korábbi évekkel ellentétben az idei első félévben nem volt nagy felhajtás a költségvetés állapotával kapcsolatban, igencsak szokatlan volt ez a szélcsendes időszak. Nem véletlen: ugyanis az állam bevételei - a gazdaság menetelésének és fehéredésének köszönhetően - várakozásokat felülmúlóan híztak, a kormány kényelmes helyzetben volt, mivel a mozgástere csak növekedett. Az elmúlt hetek fejleményei azonban felkavarták ezt a nyugalmi helyzetet, a kormány már nem dőlhet csak úgy hátra. A deficit tekintetében azonban a vészharangokat kongatni nem kell, más miatt azonban főhet a feje a kormánynak.

Nyugtat az NGMAugusztus elején kiderült, hogy az első hét hónap alatt az összesített deficit meghaladta az egész évre tervezett pénzforgalmi hiánytervet. Azt is megtudtuk, hogy az általános tartalékot a kormány szinte teljesen elköltötte, részben a menekültügy kezelésével összefüggő 30 milliárd forintnyi plusz kiadás miatt. Emellett az Európai Bizottság felfüggesztette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés