Előfizetői tartalom

Ez tényleg a csúfos kudarc beismerése?

Portfolio
A kormány látványosan visszavett a deficitcsökkentő és államadósság-leépítő tempóból az elmúlt években és a növekedési hurráoptimizmus is tovaszállt - ez a fő üzenete a most benyújtott konvergenciaprogramnak, noha épp az ellenkezőjét kommunikálja a kabinet. A kormány a mostani prognózisának egy elemével azt is elismeri, hogy egy fontos törvényi elvárást nem fog tudni teljesíteni, ennek pedig akár még uniós eljárás is lehet a vége. Találunk azonban olyan területet, ahol a kormány optimistább lett.

Ez a kivétel Szerdán a Nemzetgazdasági Minisztériumban bemutatták az Európai Uniónak elküldött 2014. évi konvergenciaprogramot. A friss kormányzati prognózis alapján megállapítottuk, hogy a kormány - bár a növekedési kilátásokon javított - összességében óvatosabb lett a növekedési kilátások terén. A dokumentumban egyetlen új intézkedést sem találunk. Ha pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés