Előfizetői tartalom

Ezek boríthatják fel a kormány terveit

Portfolio
2012-ben 3% alatt lehetett a költségvetés hiánya, idén és jövőre azonban 4% felett alakulhat, csak a szabad tartalékok fel nem használásával csökkenhet a fontos 3%-os szint alá - derül ki a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest pénteken publikált technikai kivetítéséből. A szakértők emellett több százmilliárdos nem makrogazdasági eredetű kockázatot azonosítottak. Ezek élesedésére már nincs fedezet a költségvetésben, ezért a KFIB elemzése is újabb kiigazító csomagot vetít előre.

Az Európai Bizottság szintén pénteken közzétett prognózisa is újabb kiigazító csomagot jelzett előre:Kapcsolódó cikkünk2013.02.22Brüsszel szerint tavasszal akár lekerülhetünk a szégyenpadrólA Költségvetési Felelősségi Intézet pénteken publikált technikai kivetítése 2,7% és 3% közötti deficittel kalkulál a 2012-es évre, ha az önkormányzatok hiánya és az állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés