Előfizetői tartalom

Ezek voltak 2016-ban a világ leggazdagabb országai

Portfolio
Az egyes országok életszínvonalának, vagyis a helyi lakosság jólétének egyik széleskörben alkalmazott mérőszáma az egy főre jutó GDP. Az alábbi lista az Amerikai Hírszerzési Ügynökség (CIA) 2016-os adatai alapján a 10 leggazdagabb országot veszi sorra egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számolt GDP alapján (dollárban kifejezve). Ez a mérőszám leegyszerűsítve annyiban különbözik a "sima" egy főre jutó GDP-től, hogy számításba veszi az adott országban jellemző árszínvonalat, ezáltal hitelesebb képet ad az emberek tényleges életszínvonaláról. A 10 leggazdagabb országból 4 európai, a fennmaradó 6 ázsiai.

10-6.. 10. San Marino - 65 300 dollárA Róma és Velence között félúton fekvő, mindössze 533 négyzetkilométeres törpeállam legfontosabb gazdasági ágazata a turizmus, amely az ország GDP-jének több mint felét teszi ki. Ezen felül fontos szerepet töltenek még be a gazdaságban a pénzügyi szolgáltatások, a kerámiagyártás, valamint a bortermelés is.9. Egyesült Arab Emírségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés