FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Ezek voltak a világ legszegényebb országai 2016-ban

Portfolio
Az egyes országok életszínvonalának, vagyis a helyi lakosság jólétének egyik széles körben alkalmazott mérőszáma az egy főre jutó GDP. Az alábbi lista az Amerikai Hírszerzési Ügynökség (CIA) 2016-os adatai alapján a 10 legszegényebb országot veszi sorra egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számolt GDP alapján (dollárban kifejezve). Ez a mérőszám leegyszerűsítve annyiban különbözik a "sima" egy főre jutó GDP-től, hogy számításba veszi az adott országban jellemző árszínvonalat, ezáltal hitelesebb képet ad az emberek tényleges életszínvonaláról. Megdöbbentő tény, hogy a legszegényebb 10 ország egyikében sem haladja meg a mutató az 1500 dolláros (kb. 400 ezer forint) értéket, az már kevésbé meglepő, hogy a listán az összes ország afrikai. Csak összehasonlításképp: Magyarországon 2016-ban 27 200 dollár volt az egy főre jutó GDP értéke, vásárlóerő-paritáson nézve.

10-6.. Fontos megjegyezni, hogy az egy főre jutó GDP-adatok becslések, ugyanis a statisztikai rendszerek fejletlensége, illetve a mindent áthálózó feketegazdaság gyakorlatilag lehetetlenné teszi a tényleges életszínvonal meghatározását.10. Togo - 1500 dollárA Benini-öböl partján, Ghána és Benin közé beékelődve fekszik Togo. A gazdaság legfontosabb, és egyben a legtöbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés