Előfizetői tartalom

Ezeknek az országoknak van a legjobban elege a demokráciából

Portfolio
A jobboldali popolizmus, és az autokrata politika elterjedése az utóbbi években alapjaiban rengette meg a demokráciát. Ennek kapcsán a Pew Research készített egy kutatást, amelyben azt próbálták felmérni, hogy az egyes országokban a lakosság mennyire boldog, illetve boldogtalan a jelenlegi politikai rendszer működésével.

Az alábbi infografikát a Statista készítette a már említett Pew Research adatai alapján. Az eredményből leszűrve általánosságban elmondható, hogy a népesség nagyrésze meglehetősen boldogtalan a politikai rendszerek működésével az országukban, azonban természetesen nagy különbségek vannak az egyes országok között: Indiában a legelégedettebb a lakosság a demokrácia működésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés