FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Ezzel vége a CEU-nak? Változtatott a kormány a törvényjavaslaton

MTI
|
Portfolio
Tegnap este olyan módosításokat csatoltak a Lex CEU-hoz, ami megkérdőjelezi, hogy az egyetem tudja-e folytatni tevékenységét Magyarországon. A változtatás lényege, hogy egy föderatív állam esetében (USA) nem a szövetségi állammal kell megállapodást kötnie magyar kormánynak, hanem praktikusan Donald Trumppal. Ráadásul a bizottsági módosítás a hatálybalépést szeptember 1-je helyett a kihirdetést követő napra teszi ezen passzus esetében.

A külföldi egyetemek működéséhez szükséges nemzetközi szerződés föderatív államokat érintő pontosítására fogadott el változtatásokat a felsőoktatási törvény módosításához az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége hétfő esti ülésén. A kivételes eljárásban tárgyalt javaslathoz - amelyről így már várhatóan kedden szavaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés