Előfizetői tartalom

Fegyvereket készít a Fed a szigorításhoz

A Fed számára nem pusztán a hosszú hozamok kordában tartása jelent nagy kihívást, hanem a jövőben várható szigorítás kapcsán a pénzpiaci hozamoké is. Ehhez kapcsolódóan tesztelnek egy új eszközt, aminek a bájosan csengő angol megnevezése az, hogy "Fixed-Rate, Full Allotment Overnight Reverse Repo Facility". Egyszerűen megfogva ez nem más, mint egy fordított Repo a jegybank részéről, amivel a rövid hozamok felett alakítana ki nagyobb kontrollt a jövőben. Simon Plotter, Fed-tisztségviselő szerint ez az eszköz kulcsfontosságú lehet a monetáris politika számára, amikor megkezdik a szigorítást és állítása szerint a piac is elégedett a most látott mechanizmussal.

A Nyíltpiaci Bizottság új fegyvert rendelt Az elmúlt években a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt kapott a Fednél (és általánosan is a monetáris politikai gyakorlatban), hogy mely eszközökkel lehetne a rövid és hosszútávú hozamokat a lehető leghatékonyabban horgonyozni, vagyis a monetáris politika befolyása alá vonni. A legproblémásabb a hosszú hozamok iránymutatás (forward...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés