Előfizetői tartalom

Felszólítást kapott a kormány a 2013-as deficit ügyében

Portfolio
Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának főosztályvezetője szerint Magyarországon 2013-ban akár 3,7 százalék is lehet az államháztartási deficit a GDP-hez mérten, ezért a kormánynak el kell érnie, hogy minél előbb érvényesítsék a magyar gazdaságpolitikában az államháztartásra vonatkozó jövő évtől hatályos alkotmányos szabályokat, illetve megerősítsék a Költségvetési Tanács szerepét - írja az MTI.

Barbara Kauffmann újságíróknak elmondta: ha a válságadók nem lennének 2011-ben, akkor az idei államháztartási hiány is 3,7 százalék lenne a GDP-hez viszonyítva.Kapcsolódó cikkünk2011.11.10A szégyenpadon hagyja az EU MagyarországotTardos Gergely, az OTP Budapesti Kutatási Központjának osztályvezetője az eseményen elmondta: Magyarországnak rendkívül rossz költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés