Előfizetői tartalom

Fenntartja az iráni atomalkut az EU és beint Trumpnak

MTI
Theresa May szóvivőjének tájékoztatása szerint a brit kormányfő, a német kancellár és a francia elnök ma abban állapodott meg a szófiai uniós csúcstalálkozón, hogy továbbra is érvényesnek tartják, ezért fenntartják az Iránnal 2015-ben kötött többoldalú atommegállapodást és azt szorgalmazták, hogy Iránnak is tartania kell magát a továbbiakban is a megállapodásból eredő kötelezettségeihez. Közben az EU aktiválni fogja azt a blokkoló rendeletet, amely megtiltja az európai cégek számára, hogy eleget tegyenek az Irán elleni amerikai szankcióknak.

Tartjuk magunkat a megállapodáshoz, ha Irán is betartjaA három nyugat-európai vezető azután állapodott meg erről, hogy Donald Trump amerikai elnök a múlt héten bejelentette az Egyesült Államok kilépését az iráni megállapodásból, amelyet éles szavakkal illettek a nyugat-európai vezetők az elmúlt napokban és az észak-atlanti együttműködésen keletkezett komoly sebként látják.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés