Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a hitelminősítő: Trump az egész világra fenyegetést jelent

Portfolio
Donald Trump új amerikai elnök gazdaságpolitikája kockázatot jelent a nemzetközi gazdasági folyamatokra és a szuverén adósosztályzatokra nézve - olvasható a Fitch Ratings pénteki közleményében. A hitelminősítő szakemberei szerint az új elnökkel csökken az amerikai gazdaságpolitika kiszámíthatósága, és nő a váratlan lépések kockázata, melyek globális hatással is járhatnak.

A Fitch szerint az új amerikai elnöki adminisztráció elsősorban a kereskedelmi kapcsolatok kiszámíthatatlanságán keresztül hat negatívan a hitelminősítésekre, emellett bizonytalanná válhatnak a nemzetközi tőkeáramlások, illetve a döntéshozók közti ellentétek tartós és jelentős piaci kilengésekhez is vezethetnek.Ha ezek a kockázatok megvalósulnak, akkor az a Fitch szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés