Előfizetői tartalom

Fogynak Ázsiában a devizatartalékok

Portfolio
Tíz jelentős ázsiai jegybank közül hat esetében láthattuk a devizatartalékok jelentős csökkenését az utóbbi időkben. A tartalékok legjelentősebben Indonéziában fogytak, méghozzá egészen 18 százalékkal. Az történik ugyanis, hogy a régió jelentős tőkekiáramlástól szenved, ami pedig leértékelő nyomást helyez ezen országok devizáira. A jegybankok ezt próbálják ellensúlyozni dolláreladásokkal.

A piac egyre kiábrándultabb a feltörekvő országokkal kapcsolatban. Az Economist brit hetilap online felületén folytatott felmérés jelenlegi állása szerint, a válaszadók többsége azzal ért egyet, hogy a feltörekvő országok korábban látott kimagasló növekedése már egyértelműen mögöttünk van. Ezen rossz piaci hangulat pedig különösen nem kíméli az ázsiai országokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés